Hvordan tensegritet er relevant i forhold til kroppen vår !

Strukturell Integrering er basert rundt tensegritet = eng. tension & integrity, prinsippet som tydelig (for meg i alle fall) gir oss en idé om at skjelettet er rammeverket og skaper plass og at bøtvevet er det som holder oss oppe.

Uten det ville knoklene endt opp i en haug på bakken.

For mye strekk/spenning ett sted påvirker et annet, og påvirker knoklene der de trekkes ut av eller  inn i stilling i forhold til de nærliggende og resten av knoklene.

I denne videoen kan du se hvordan lokal plassert kraft påvirker hele strukturen og på den måten gir oss et innblikk i hvordan vi kan bygge en behandlings strategi ut i fra det vi ser.

Dette kan utføres både statisk og i bevegelse og for det øvede øye er dette et kraftfullt verktøy i tillegg til ortopediske tester.

I forhold til tilbakevendende og langvarige tilstander er en hel kropps tilnærming som denne sammen med hvordan vi kan bringe bløtvevet i balanse i forhold til det underliggende skjelett en god strategi, og akkurat dette er selve essensen i Strukturell Integrering.

Du er velkommen til å legge igjen en kommentar, tommel opp eller ned og del gjerne ved å trykke på ett eller flere av ikonene på venstre side:-)

Takk for din tid!

mvh Kai Kjartan

Meld deg på min e-mail liste og få blogginnlegg, artikler og nyheter rett til din innboks og få min E-bok 12 Tips Til Bedre Bevegelse som takk !

* indicates required
Speak Your Mind

*