Kai Kjartan Høgberg

0bae805367f9555db725eafb4854cbc7

Anatomy Trains Lærer, Strukturell Integrering, Registrert Massasje Terapeut MNMF, Movement Practitioner.

Min kompetanse er bygget på snart 16 års klinisk erfaring i faget, derav tolv år innen Strukturell Integrering. Jeg har inngående kunnskap om muskler, ledd, nerver og fascia (bindevev) og hvordan mykvevet enten kan støtte eller hindre optimal bevegelse ut i fra hvordan kroppen henger sammen og hvordan den påvirkes positivt eller negativt i forhold til strukturelle ubalanser og dertilhørende restriksjoner i vevet.

Hos meg vil du vil få en nøye helhets vurdering både strukturelt og funksjonelt og det kan på generelt grunnlag være verd å nævne at behandlingen ofte omtales som annerledes enn det du kanskje har prøvd før.  

Når det er sagt skal det også sies at jeg på ingen måte prøver å fremheve min egen behandling framfor noen annen, men se det snarere som et relevant forsøk på å gjøre Strukturell Integrering som behandlingsform mere kjent.  

At jeg har hatt muligheten til å bli utdannet av noen av de aller beste lærere i verden innen sin proffesjon ser jeg som et privilegium og mitt mål er å gi behandlinger av veldig høy kvalitet. Jeg følger aktivt med i både inn og utland etter nyttig informasjon da jeg hele tiden er opptatt av å oppdatere meg i faget.  

Du kan derfor føle deg trygg på at jeg gjør mit beste for at Du skal få en positiv oplevelse av det hele og ved å hente ut mer av ditt potensiale vil du kunne oppleve mer vitalitet i din kropp og dermed oppnå en bedre hverdag.

Av sport har jeg selv vert aktiv innen: ski (langrenn), skøyter, friidrett, løping, dykking og taekwondo.

Andre av mine interesser er: bevegelse, musikk, trommer, familie, reiser med mer.

For tiden arbeider jeg to uker pr.mnd.ved NEMUS Bryn som er en tverrfaglig klinikk på Oslo Øst.

De to andre ukene driver jeg min egen klinikk på Bornholm i Danmark.

Dette er noe av det jeg arbeider med:

– Kroppsholdning – skjevheter og asymmetri, økt krumning/svai, f.eks. Skoliose, krum nakke og foroverlente skuldre.

– Bevegelsesmønstre – f.eks.asymmetrisk bruk av hofter, bekken, skuldre osv.

– 3D gang og bevegelsesanalyse.

– Bekkenplager – før, under og etter graviditet.

– Skader etter ulykker. f.eks.knusningsskader med arrdannelser etter sår og operasjoner eller der armer og bein har vert immobilisetre i lengre perioder.

– Pust – frigjøring av spenninger, tranghet/stramhet i brystkasse, brystrygg, nakke og mellomgulv. Passer godt til alt fra idrettsutøvere til astma og KOLS pasienter.

– Toppidrettsutøvere og andre – maksimalisering av kroppens yteevne ved dyptgående målrettet jobbing med aktuelle muskulære og bindevevsstrukturer.

Andre ting jeg er opptatt av:

Brennende interesse for bevegelse, i all sin mangfoldighet.

Potensialøkning innen idrett, jobb, yoga, dans, musikk og selvutvikling ved å rette fokuset innover i kroppen for å bedre bla. koordinasjon og oppmerksomhet.

Sertifisert lærer i Anatomy Trains og jeg har hjulpet til ved mange Fascial Release For Structural Balance kurs for videreutdanning av massører, massasjeterapeuter, kiropraktorer, fysioterapeuter, osteopater, leger, akupuntører, yogalærere mm. nasjonalt og internasjonalt.

Se Workshops oversikt.


Få alt av oppdateringer, blogginnlegg, artikler og Gratis eBok når du melder deg på Nyhetsbrev!

Min erfaring innen tverrfaglig samarbeid er bred og jeg ser helt klart nytteverdien av det da jeg tror på spisskompetanse og mener bestemt det er den rigtige veien å gå innenfor behandling av muskel og skjelett problematikk.

Tverrfaglig samarbeidserfaring innen: kiropraktikk, fysioterapi, massasje, akupunktur, leger, osteopati, trening, KMI, kranio sacralterapi, akupunktur, kost og ernæring, psykoterapi, yoga og bedriftsmassasje.

Erfaring med toppidrettsutøvere innen friidrett, fotball, langrenn, alpint, kampsport, løp, triathlon, orientering, ping pong, tennis og ridning.  

Siden starten i 2003 har jeg gjort veldig mange forskjellige behandlinger, mennesker i alle aldre, fra fremmede kulturer, forskjellige livssituasjoner, bakgrunn og utgangspunkt og teknikkene og tilnærmingen jeg bruker er nøye utvalgt fra Tom MyersJames EarlsErik Dalton og Art Riggs og behandlingene blir  tilpasset hver enkelt etter behov og for optimalt resultat.


Det presiseres at jeg IKKE behandler sykdommer eller stiller diagnoser utenfor mitt kompetanseområde, men snarere prøver å styrke kroppens egen evne til heling.

Ved mistanke om alvorlig sykdom eller at min behandling på en annen måte er kontraindiserende henvises klienten videre til sin fastlege.

Medlemskaper:

Norges Massasje Forbund

IASI – International Association of Structural Integrators

Code of Ethics and Standards of Practice.

Waves logo
Print
f166201963334bdb837620d6c5d5f3ee
NMF_Logo.jpg for digital publisering