KMI – Kinesis Myofascial Integration

KMI (Kinesis Myofascial Integration) stammer fra pionerarbejde til Dr. Ida P. Rolf, videreudviklet af Thomas Myers. KMI består af en multi-session-protokoll (normalt 12) af dyb, langsom fascial og myofascial manipulation, kombineret med bevægelse genoptræning. KMI er én af en række skoler, der uddanner praktiserende behandlere i ‘strukturel integration’, Ida Rolfs navn for hendes eget arbejde. Strukturel Integration praktiseres som et gammeldags håndværk med det 21. århundredes forståelse af, hvordan din krops struktur fungerer.

IMG_3223

KMI´s “brand” af strukturel integration koncentrerer sig om at gøre dyb, varig og væsentlig arbejde med anatomisk præcision, blandet med bevægelse og følsomhed over for udfoldelsen af individuel oplevelse. KMI´s ‘opskrift’ for strukturel integration er bygget op omkring “Anatomy Trains Myofascielle meridianer”, som udforskes i en bog af Thomas Myers, der blev offentliggjort i 2001 af Harcourt Brace.

Udformningen af KMI er lavet for at frigøre spenninger og mønstre der bor i din krops bevægelsesmæssige system, genoprette det til sin naturlige balance, justering, længde og lethed. Vanlige spennings mønstre kommer fra ineffektive bevægelses vaner, og vores krops reaktion på dårligt designede biler, skriveborde, telefoner, og fly, etc. Individuelle spennings mønstre kommer fra imitation når vi er unge, fra invasioner af skade eller operation eller fødsel, og fra vores krops reaktion på traumatiske episoder.

Begyndelsen på en simpel gestus som respons, kan føre til at bevægelser bliver en neuromuskulær vane. Den sædvanlige bevægelse danner ens kropsholdning og arbejdsstillinger kræver ændringer i strukturen – kroppens bindevæv ‘stof’. Med andre ord bliver en gestus en vane, bliver en kropsholdning og i sidste ende indgivet i vores struktur. Disse ændringer er sjældent til det bedre – noget, der trækker os ud af balance betyder, at tyngdekraften virker med at trække os ind i mere fejlstillinger eller øget spænding til at modvirke dens kraft. Kompensation avler kompensation, og flere symptomer. KMI er designet for frigørelse af denne proces og reducere det strukturelle stress. Metoden er afhængig af en unik egenskab fra kroppens bindevævs netværk.

Bindevæv er en bemærkelsesværdig alsidig smule biologi. Den danner hvert understøttende væv fra flydende blod til den faste knogle, og en lang række lag, stropper og slynger derimellem. Det muskuløse væv bevæger os rundt, men det virker gennem bindevæv (fascia), sener og ledbånd på efter tur, og det er bindevævs komplekset, der holder os i den formen vi befinder os i. Når vi er skadet eller stresset, uanset hvad kilden, er der en neuromuskulær respons – oftest involverer det en kombination af sammentrækning, tilbagetrækning, immobilitet og ofte rotation.

Disse mønstre sætter nogle muskler under pres (hvor de udvikler smertefulde triggerpunkter) og også trækker på det fasciale stof, der kræver det at flytte, blive tykkere, lime sig til omkringliggende strukturer, og i øvrigt kompensere for de overskydende vedvarende muskuløse holdinger.

Specielt for kroniske og mangeårige mønstre, er det ikke nok til at frigive de muskuløse holdinger, selvom det er absolut en god start. Frigørelse og repositionering af det fasciale stof, sammen med reintegrere bevægelsesmønstre, så de holder nemt i deres rette placering, er en opgave for KMI. I den forstand kunne KMI ses som en følgesvend til osteopatisk eller kiropraktik pleje, men i stedet for at støde knoglerne tilbage på plads, justerer vi de fasciale ‘wire “, således at de bliver på plads – den nye tilpasning bliver simpelthen en del af hvem du er, ikke noget man skal arbejde på eller gentagne gange se en praktiserende behandler for at vedligeholde.

For at læse mer om KMI, Tom Myers og Anatomy Trains gå til: www.anatomytrains.com

Speak Your Mind

*