Kropsholdning.

imagesDin krop er en levende arkitektonisk organisme/struktur som hele tiden tilpasser seg omgivelserne den til enhver tid befinder seg i. I lighed med et hus er kropen ligeså afhængig av et stabilt fundament for at fungere optimalt.

Exempel: Døren på badeværelset knirker, det kan nemt komme af den ” gemte ” årsag i at grunden heller og dete forplanter ” stress ” rundt i resten av huset.
Foroverlenede skuldre og nakke oppstår gerne pga. stressende arbejde ved kontorpulten, sport, skader, graviditet, eller en generet og introvert personalitet.

Den kendte arkitekt Buckminster Fuller var den første til at belyse emnet tensegritet , han sa at for at oprætholde en struktur er den afhengig av gennemgående stræk formidlere og en stabil base for lokal kompresjon. Hele strukturen påvirkes om enkeltkomponenter af disse kommer i ubalance.  Din krop er en sådan tensegritets konstruktion der skelettet fungerer som teltstænger og mykvævet er duken, belastninger bliver distribueret globalt gennom fasciaen for  aflastning og for at give best mulig funktion. Dersom skelettet blir trukket ud af sin optimale stilling må mykvevet kompensere for den støtte der utebliver i det berørte område og restriktioner oppstår.

Mange smerter og problemer er tidt et resultat av akummulerde fysiske (og psykiske) hendinger i ens liv. Kropens tilstand er afhengig av balance, fra fødderne, knær, bækken, rygsøjle og hoved for at fungere optimalt så en enklest mulig skal kunne bevæge seg frit 0mkring.

”Optimal movement comes only in terms of balanced planes” – Ida P.Rolf – founder of Structural Integration.

Tyngdekraften påvirker menneskets struktur i stor grad der den trækker os ind mot kernen af jorden, når vår krop er i ubalance pga. forskellige strukturelle ubalancer blir dete til sist en kamp som det er svært at komme ud af ved egen hjelp.

Om dårlig kropsholdning er noget der gelder deg, så ved du det at stå og sidde ” ret ” er noget du ikke kan i særlig lang tid. Det er fordi din krop er et resultat av kompensatoriske bevægelsesmønstre som har udviklet seg helt fra det øjeblik du blev født, faktisk også inden du ble født.

Opvekst, autoriteter, ulykker, traumer, gleder, sorg, smerter, kropsbrug ved arbejde og leg, kulturelle og religiøse overbevisninger om hvordan vår krop skal være, og sidst men ikke minst, ens følelsesmessige tilstand og reaktion på disse hendelsene, er alle med til at påvirke og bestemme hvordan du står, går og bevæger deg som du gør. Alt som hender deg gir en eller anden form for muskulær respons, uanset om du kun ligger helt stille og bare trækker vejret.

images-4

Over tid bliver disse reaktionerne din signatur på hvordan du bevæger deg, og dette blir ” satt ” i dit nervesystem, muskler og i fasciaen der omslutter din krop. Kroppsholdning blir tidt tenkt på som noget som foregår fra taljen/midjen og op, og da spesielt når vi sidder eller står. Den er aldri ment at være statisk, men dynamisk i forhold til det en foretar seg, samtidig som den skal gi støtte på en måde som er gunstig for den aktivitet en til enhver tid holder på med.

Som KMI behandler er det min opgave at formidle dette gennem behandling av høj kvalitet i tillegg til kinetisk opmærksomhed for at vejlede den der opsøger meg til at bedre forstå sin egen krop og hvor viktig en balanceret og ikke mindst  bevægelig struktur er for menneskets velbehag.

” Your Posture Is Always An Response” – Mary Bond

Speak Your Mind

*