Ofte stilte spørsmål.

Hva kan behandles og hvor raskt kan man forvente resultater?

Det meste innen muskel og skjelett problematikk kan behandles med Strukturell Integrering.
Men det stilles ingen diagnoser eller på noen måte påstås at ting kan kureres, det er heller ikke det som er målet. Alle teknikker utføres langsomt da vi forsøker å frigjøre bløt vevs restriksjoner for å øke funksjonen.

Resultater av ulik art kan oppstå umiddelbart eller det kan gå en stund før en merker noe, dette er veldig individuelt og kommer an på flere faktorer, som bla.arbeid, livssituasjon, mengde stress i livet, tidligere skader/sykdom osv.

Les mer om fordelene her.

Hvordan legges behandlingen opp?

Mellom 5-10 dagar i mellom behandlingene er ideelt, men det kan gå opp til en mnd. mellom hver behandling, litt avhengig av situasjonen.
Hver behandling bygger på den forrige, slik at det altid er progresjon i forhold til hvor en skal i forhold til underliggende kompensasjons mønster.

Hva skjer etter at 12 behandlinger er fullført?

SI er utviklet for å dekke over hele kroppen for å øke fysisk, mental og energetisk kapasitet/potensial/ tilpasningsdyktighet og etter behandlingene er det lagt opp til en lengre pause for å la arbeidet sette/integrere seg i kroppen og i tyngdekraften.

Hva kan jeg forvente underveis?

Mange opplever at de får mer energi, bedre funksjon, mindre smerter underveis og etterpå.
Dette er de vanligste tingene men noen kan også oppleve at gamle symptomer og følelsesmessige ting kommer opp og da er mitt beste råd og la dette skje slik at kroppen får bearbeidet det og kan komme videre.

Vil jeg merke umiddelbar forskjell?

Det er mange som opplever umiddelbar forskjell da denne måten å arbeide på søker å legge til rette for at forandring skal kunne skje ved å forsøke å hente ut kroppens egne ressurser.

Må jeg gjøre øvelser underveis?

Øvelser i den forstand at en mer prøver å kjenne etter i kroppen hva som skjer for å skape bedre oppmerksomhet rundt den pga.veldig mange mennesker ofte kun lever oppe i hodet og «glemmer» å komme inn i kroppen.

Å begynne å gjøre f.eks. styrkeøvelser vil kun legge nye kompensasjonsmønster oppå de gamle og det er ikke gunstig i det lange løp.

Må behandling repeteres etter 12 behandlinger?

Nei, etter de tolv behandlingene kan det med fordel gå en periode på 3, 6 kanskje 9-12 mnd før en kommer inn igjen for en tune up og da finnes det en tre serie som kan utføres om en vil arbeide videre.
Denne behandlingen kan stå helt alene eller i kombinasjon med f.eks.fysioterapi, osteopati og kiropraktikk.

Hvorfor akkurat 12 behandlinger?

Dette er for å kunne være sikker på at en får dekket over hele kroppen og en bruker Anatomy Trains linjene/kartet som utgangspunkt.

Men, det er ikke hugget i stein at en skal gå igjennom alle 12 timene, men for å dekke hele kroppen så kan det være gunstig pga. sjansen for at forandring skal kunne skje i forhold til integreringen i kroppen og i tyngdekraften dermed er større.